Zaloge naj bodo varne pozimi z najboljšo tehnologijo za nadzor temperature

  31. 01. 2019

V INDUSTRIJI lahko slab temperaturni nadzor povzroči katastrofo. Kemikalije in olja lahko strdijo ali koagulirajo pri nižjih temperaturah - in za podjetja, ki morajo obdržati zaloge ali stroje na prostem, obstaja tveganje velikih finančnih izgub.

Kot napovedovalci napovedujejo hladno februar v Združenem kraljestvu, morajo podjetja zaščititi pred mrazom. Zamrznjene zaloge povzročajo, da je prevoz bolj zapleten, za vsako podjetje, ki se ukvarja z materiali na vodni osnovi, pa obstaja tveganje izgube in velikih finančnih izgub.

Kmetijstvo, živilska industrija, ponudniki nafte in plina, kemična podjetja - morajo zagotoviti stalno temperaturo za svoje materiale.

Nexus dobavitelj EL.CO. oskrbuje kupce po vsem svetu z visoko kakovostnimi komponentami za uporabo v ogrevanju, prezračevanju, hlajenju in mehanskih aplikacijah.

Najnovejša inovacija podjetja je patentiran temperaturni regulator serije ELK22S, ki bo aprila prikazan na Hannover Messe, vodilnem svetovnem sejmu industrijske tehnologije.

Čeprav EL.CO. proizvaja analogne in digitalne regulatorje temperature, večina uporabnikov potrebuje digitalni nadzor, ki ponuja najširši spekter funkcij. Ergonomski, enostaven za uporabo in zanesljiv kontrolerji EL.CO. omogočajo stabilizacijo temperatur z minimalnim vnosom uporabnika.

Vsak regulator temperature izračuna razliko med temperaturo, ki jo meri, in nastavljeno točko, ki jo vnese uporabnik. Povezan je z nadzornim elementom, na primer z ventilatorjem ali grelnikom. Obstajajo tri osnovne vrste krmilnikov - vklop / izklop, proporcionalno in PID.

• Vklop / izklop - kot pravi stavek, je to najpreprostejša vrsta in se običajno uporablja tam, kjer natančen nadzor ni bistven ali kjer se temperatura redko spreminja. Ta vrsta krmilnika bo sprožila izhodni grelec / ventilator, ko bo temperatura padla pod nastavljeno točko, in ga bo nato pognala, potem pa bo dvignila nad to točko.

Čeprav je postopek preprost in učinkovit, postopek vključuje veliko "kolesarjenja" in izklapljanja, ki lahko obrabijo dele v preostalem delu sistema. Eden od načinov za to je, da nastavite diferencial - nekaj stopinj 'milosti', preden se izhod vklopi ali izklopi.

• Proporcionalne kontrole - ta vrsta krmiljenja lahko upočasni ogrevanje, ko se približa nastavljeni vrednosti, se izogiba kroženju sistema vklopa / izklopa in deluje v seriji temperatur okoli nastavljene točke.

• PID Control - kompleksnejši krmilnik, ki nudi proporcionalno kontrolo, vendar z dvema dodatnima preverjanjima (Integral in Derivative). Pri majhnih sistemih ali tistih, kjer je nadzor zelo specifičen, je to najbolj zanesljiva vrsta. Če je vaš sistem zelo spremenljiv, je to tisti, ki ga izberete.

Z ELK22S je izbira vaša. ELK22S lahko omogoča vklop / izklop in PID ter - kot pri vseh Nexusovih izdelkih - je lahko konfiguriran glede na vaše specifikacije. Ima tudi funkcijo samodejnega nastavljanja, kar pomeni, da se lahko parametri samodejno izračunajo s pomočjo tehnologije.

Inovativna oblika omogoča enostavno montažo na plošči v standardnih, okroglih ali kvadratnih luknjah, programira pa jo sprednja tipkovnica ali programirni priključek preko Micro-USB.

Za celotno paleto izdelkov EL.CO. regulatorji temperature in pribor obiščite našo spletno stran http://nexuscomponents.co.uk/Products/Solid-State-Relays/Temperature-Controlers